sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Lämpimiä neuleita

Yritin pitää lokakuussa langanostolakon, mutta yritykseksi jäi. Onneksi lipesin vasta ihan loppukuussa ja nekin kolme kerää ovat jo valmiina sukkina ja lapasina. Neuloin sateenkaaren värisestä 7 veljeksestä peruslapaset ja niihin aluslapaset ruokakaupasta löytämästäni Laurin villalangasta, joka oli varsin positiivinen uusi tuttavuus. Paksuudeltaan lanka vastaa 7 veljestä, mutta tuntuma on pehmeämpi. Kerässä on 150 grammaa lankaa kuten 7 veljeksessäkin ja ainakin kotikaupungin K-Supermarket myi sitä hintaan 3,90 €. Kaikkea sitä leivänostoreissulla tarttuukin matkaan:).

Odotan jo innolla viikon päästä olevia Kädentaitomessuja Tampereella. Siellä langanostolakko olisi puhdasta kidutusta. Tällä hetkellä ei ole mitään varsinaista ostoslistaa, mutta aina sieltä jotain mukaan tarttuu. Tämä viikko on mennyt flunssaa potiessa, joten on voinut ihan hyvällä omalla tunnolla istua sohvalla ja neuloa. Töihin olen sentään kyennyt, on ollut vain kurkkukipua ja yskää, joka alkaa vihdoinkin helpottaa. Keskeneräisiä töitä on edelleen useita, mutta osa UFOista on jo saanut kyytiä.

Vuosi alkaa olla jo sen verran pitkällä, että jouluun ei ole enää pitkä aika. Ja sehän tarkoittaa sitä, että joululahjojakin pitäisi alkaa jo vähintään miettiä. Itsetehtyjen lahjojen kanssa on vielä se ongelma, etteivät ne valmistu ihan hetkessä. Vielä en ole tehnyt yhtään lahjaa, mutta jotain suunnitelmia jo sentään on. Saa nähdä riittääkö aika ja viitseliäisyys.

Eilen oli puoli yhdeksän uutisissa juttu siitä, miten käsityöt ovat nyt muotia erityisesti koulutettujen naisten keskuudessa. Sitä ollaankin sitten oikein trendikkäitä. Vaikka toisaalta en laske kuuluvani mihinkään käsityöbuumiin, koska olen harrastanut käsitöitä jo niin kauan kuin jaksan muistaa. Hyvä vaan, että muutkin ovat löytäneet tämän hyvän harrastuksen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti